آیا بازدیدکنندگان پس از ورود به سایت شما، جذب آن می شوند یا آن را سریعا ترک می کنند؟

آیا وب سایت شما قابلیت جذب بازدیدکنندگان را دارد؟ اگر پاسخ شما خیر است، نه تنها این موضوع باعث از دست رفتن مشتریان می شود، بلکه به سئوی وبسایت شما نیز آسیب وارد می کند. تجربه کاربری همیشه یکی از مهمترین بخش های سئو بوده است و روز به روز به اهمیت این موضوع نیز افزوده می شود. به هرحال گوگل و تمامی موتورهای جستجوی دیگر می خواهند بهترین محتواها را با توجه به نیاز مخاطبان خود برای آنها نشان دهند. به عنوان مثال الگوریتم RankBrain، از هوش مصنوعی برای درک قصد مخاطب از جستجویش استفاده می کند، تا گوگل بتواند مرتبط ترین نتایج به قصد جستجوی کاربر را به وی نشان دهد.

در این مقاله 5 قانون  و اصل کارآمد برای جذب بازدیدکنندگان در وبسایت و بهبود تجربه کاربری آنها در مسیر پیاده سازی استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود به شما نشان خواهیم داد.

 

5 قانون کارآمد برای جذب بازدیدکنندگان در سایت و بهبود سئو

1 – فرصت فکر کردن به من نده  (Don’t Make Me Think)

آقای Steve Krug یکی از بزرگترین افراد دنیا در زمینه بهینه سازی تجربه کاربری است که سابقه مشاوره برای غول هایی مانند Apple  و Bloomberg را داشته است. اولین قانون کارآمد وی ” فرصت فکر کردن به من نده ” است که همچنین نام اولین کتاب وی نیز می باشد. این قانون در مورد اصطلاحاتی مانند ” هیچ چیز مهمی نباید بیشتر از 2 کلیک از مخاطب دور باشد ، به زبان مخاطب صحبت کنید” یا در کار خود ثابت قدم باشید” نیست، بلکه خیلی اساسی تر از این حرف هاست.

بسیاری از بازدیدکنندگان وب سایت شما گرفتار هستند. آن ها هنگامی که وارد سایت شما می شوند کاملاً برروی سایت متمرکز نیستند، آن ها به این فکر می کنند که برای شام چه چیزی بپزند و یا چه کاری دارند که هنوز وقت نکرده اند آن را انجام دهند. بنابراین اگر می خواهید که این افراد عملی را در سایت شما انجام دهند، باید پروسه انجام دادن این عمل را تا حد ممکن برای آنها آسان کنید. مخاطبان را مجبور نکنید تا برای پیدا کردن یک لینک مرتبط نوار کنار سایت یا نوار بالای سایت را زیر و رو کنند.

آیا می دانستید که مغز شما تنها 2 درصد از وزن بدن شما را تشکیل می دهد اما 20 درصد از انرژی بدن شما را برای خود جذب می کند. بنابراین زیاد فکر کردن خیلی سریع انرژی شما را کاهش می دهد! همیشه وبسایت خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که تجربه کاربری قدرتمند و آسانی را در اختیار مخاطبان قرار می دهید.

2 – تست گرانت (The Grunt Test)

اگر شما صفحه Homepage وبسایت خود را به یک فرد غارنشین نشان دهید، آیا تنها از این صفحه می تواند حدس بزند که وبسایت و بیزینس شما در چه موردی است؟ در واقع برای این موضوع یک تست خیلی ساده و سریع وجود دارد، که توسط آقای Donald Miller موسس StoryBrand ابداع شده است. این تست کمتر از یک دقیقه طول کشیده و شامل 3 سوال می شود.

 

در قدم اول وب سایت خود را به فردی که تابحال آن را ندیده است به مدت 5 ثانیه نشان دهید و سپس صفحه را ببندید. سپس این سه سوال را از وی بپرسید:

  • سازمان من چه چیزی را به مخاطبان ارائه می دهد؟
  • سازمان من چطور زندگی افراد را بهبود می بخشد؟
  • برای خرید کردن از ما باید چه کاری را انجام دهید؟

آیا می دانستید که شما کمتر از 5 صدم ثانیه، یعنی کمتر از یک چشم بر هم زدن وقت دارید که تاثیر اولیه خوبی برروی بازدیدکننده وبسایت خود بگذارید؟ آیا مخاطبان شما در 5 ثانیه اولی که وارد وبسایت می شوند می توانند کاری که باید انجام دهند؟ اگر پاسخ منفی است، آنها به راحتی سایت شما را ترک خواهند کرد.

what's seo

3 – تست نیازهای برآورده شده (The Needs Met” Test)

آیا وب سایت شما نیازهای مخاطبان را برآورده می کند؟ (این موضوع بدین معنیست که سایت شما ارتباط بسیار زیادی به کوئری جستجو شده مخاطب داشته باشد و به سوال آن ها پاسخ دهد و یا به آن ها این اجازه را بدهد که کاری که می خواهند را انجام دهند.)

 

گوگل یک فاکتور رتبه دهی را فقط مخصوص به این موضوع در نظر می گیرد، که بیشتر برروی کاربران موبایل تمرکز دارد، که این معنی را می دهد که شما باید مطمئن شوید وبسایت شما برای استفاده کاربران موبایل کاملاً بهینه سازی شده باشد. اگر وبسایت شما نتواند نیازهای مخاطبان را برآورده کند، برای این فاکتور رتبه دهی امتیاز خوبی نخواهید گرفت.

 

طبق گفته های گوگل، کاربران موبایل 5 برابر کاربران دسکتاپ بیشتر وبسایت ها را ترک می کنند و یا عملیات خود را نیمه کاره رها می کنند، اگر وبسایت برای موبایل بهینه سازی نشده باشد. این موضوع به این معنیست که وبسایت شما هم برای بهبود سئو و هم برای بهبود نرخ تبدیل باید برای کاربران موبایل نیز بهینه سازی شود.

 

با استفاده از قوانین کارامد بهینه سازی سئو خیلی آسان می توانید برروی فاکتورهای سایت خود برای کاربران دسکتاپ کار کنید ( به همان علتی که احتمالاً تمامی تست های تحلیلی و اندازه گیری را برروی ورژن دسکتاپ انجام می دهید ).  اما باید بدانید که کارایی برروی دستگاه های موبایل امری بسیار حیاتی است، و از آنجایی که گوگل این موضوع را در کنار ” نیازهای کاربران ” به کار می برد، نشانه بزرگی است که در آینده ای نزدیک گوگل به سمت فهرست بندی ابتدایی موبایل پیش خواهد رفت.

 

4 – قانون بوسه” (The KISS Principle)

معمولاً، یک طراحی خوب، یک طراحی سایت ساده است. سایت شما برای تاثیرگذاری برروی مخاطب حتماً نباید پر زرق و برق و پیچیده باشد. کلمه ی KISS در این قانون در واقع حروف اول جمله ” Keep it Simple and Short ” است که به معنی ساده و کوتاه نگهش دار” می باشد.

 

حرف کلی این قانون در مورد این است که وبسایت شما باید به آسانی قابل درک باشد. این موضوع برای موارد زیادی مانند موارد زیر صدق می کند.

  • سایت شما برای گشت و گذار و پیدا کردن بخش های مختلف باید آسان باشد.
  • اندازه آیکن های وبسایت باید استاندارد باشد.
  • متون به کار رفته در وبسایت باید کاملاً قابل درک باشند.
  • از بین بردن المان های غیرضروری در وبسایت برای جلوگیری از درهم ریختگی آن.

بهترین کار این است که وبسایت خود را به ساده ترین و مستقیم ترین حالت ممکن تبدیل کنید. اگر شما برای شیوه انجام کاری دو انتخاب دارید، همیشه انتخاب آسان تر را برگزینید. به عنوان مثال، داشتن یک فیلد ایمیل در فرم های ثبت نام بسیار بهتر از داشتن 3 فیلد جداگانه برای نام، نام خانوادگی و ایمیل در فرم ثبت نام است.

5 – قانون ” کاربران صفحات سایت را نمی خوانند

حتماً می دانید که تعداد خیلی کمی از کاربران سایت حتی یک مقاله از وب سایت را تا انتها می خوانند، در واقع آن ها مستقیم به دنبال چیزی می روند که به آن نیاز دارند.

این موضوعیست که بسیاری از طراحان وب سایت ها از قدیم بر آن اشراف داشته اند؛ در سال 1997 میلادی، یکی از مطالعات معروف آقای Jakob Nielson مشخص کرد که بیش از 79 درصد از کاربران مورد تست قرار گرفته شده، صفحات جدیدی را که به آن ها برخورد می کردند برای پیدا کردن چیزی که به آن نیاز دارند اسکن می کردند، اما تنها 16 درصد از آن ها صفحه را کلمه به کلمه می خوانند.

مطالعات امروزی نیز چیزی خلاف این موضوع را نشان نمی دهند، حتی برای پست های بلاگ که شما از مردم انتظار دارید با ورود به این بخش نوشته های شما را بخوانند.

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Brian نمایندگی بیمه ایران تهران حرف هایی با ارزش ايناز چت|چت ايناز |چت|آيناز چت همه چی256 * نـمـاز * وبلاگ موزیک نعیم اشکبوس لوازم آرایش ارزان دلتنگي